Това съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните.

Сигналите от родители са започнали да постъпват в Регионалната здравна инспекция вчера. Децата са яли фасул, риба и мляко. Според самите възпитаници на детската градина обаче в менюто е имало и супа топчета.

Следобед малчуганите започнали на повръщат. Имали и разстройство.

Общо 146 деца в детската градина са консумирали от приготвената на място храна.

Във филиал "Деница" са екипи на РЗИ и Агенцията по безопасност на храните. Взети са проби за лабораторни изследвания от ястията, които са консумирали децата, контактните повърхности в кухненския блок и инвентара, както и от персонала.

Резултатите ще бъдат известни следващата седмица.

От ръководството на детската градина засега отказват коментар. Днес от 40 деца в забавачката са само четири.

В средата на февруари близо 30 деца от варненската детска градина „Звънче“ се разболяха след закуска с яйчен пастет. Най-тежко бе състоянието на две момчета и две момичета на по 5 г., които бяха настанени в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Марина“.