Хиляди наблюдаваха авиационното шоу на Авиобаза "Граф Игнатиево". Празникът е посветен на три годишнини, свързани с въвеждането в експлоатация и на въоръжение във ВВС на България на бойния вертолет Ми-24 - 40 години, на самолет МиГ 29 - 30 години и на Вертолет Bell 206 -20 години.

Специален гост на събитието бе държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на България Румен Радев, който прие почетния стой, а шоуто бе открито с вертолет Ми-17 с националния флаг.

Ние, представителите на Военновъздушните сили на България, съчетаваме в едно корена на дървото, здраво свързан с изконното, и устрема на клоните, вперили поглед нагоре към небесните висини, но сме безсилни, ако не разполагаме с модерна и високоефективна техника. Ние имаме самочувствието да бъдем стражът на родното небе, каза в приветствието си командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Той изрази голямата си признателност към всички пилоти, инженеро-технически състав, логистици, комуникационни специалисти и ветерани, и се обърна към младите: "Съхранете паметта за достойнството на миналото, за да отправите дръзко поглед към бъдещето".

Любителите на авиацията имаха възможност да наблюдават различни демонстрации, сред които доцелен парашутен скок, изпълнение на мисия "Търсене и спасяване на катапултирал пилот във вражеска територия", както и маневрен въздушен бой на два изтребителя МиГ 29 изпълниха маневрен. Организиран е бе и наземен показ на авиационна техника, противопожарна и друга специална техника, стрелково оръжие, височинно и аварийно спасително оборудване, авиационни ракети и оръдия.