Граждани пропищяха от мудна реакция на телефон 112 за силна музика от заведение с маси на открито в центъра на София.

Възмутени жители и гости на града разказаха, че са се обадили снощи, за да сигнализират за силна музика от заведението "Табако" след 23 часа. Според общинската наредба баровете и ресторантите трябва да спират музиката в летните месеци в 23 часа, а в зимните - в 22 часа. От Спешния телефон обяснили, че ще изпратят патрул на Първо районно управление на полицията. Тъй като в следващите минути полицаи не се появили, съвестните граждани продължили да звънят на 112 с настояване да се вземат мерки.

"Никой не реагира по никакъв начин. Продължих да звъня с настояване всеки мой разговор с тях да се записва от тяхна страна. Никакви мерки не взеха повече от час. В един момент ми звъннаха от спешния телефон с думите: "А Вие понеже много звъните, защо не излезете пред заведението при полицейския патрул и да обясните какъв е проблема", разказа читател на Kmeta.bg, подал част от сигналите за силна музика от заведението. Човекът недоумяваше защо трябва да обяснява на полицаите, че от заведението гърми силна музика, при положение, че вече е подал нееднократно сигнал на 112 с името си, а и музиката се чува. На второто настояване от страна на диспечер на 112 да излезе на улицата при патрула, човекът се отзовал съветно, но на улицата нямало нито полицейски автомобил, нито полицаи. Явно служителите на реда са пристигнали по-късно и музиката в заведението била спряна близо половин час след полунощ.

"Това е недопустимо - никой да не реагира толкова време, а накрая да реагират само заради настоятелните ни позвънявания! С каква скорост действат тези хора, които трябва да пазят нас, гражданите?! Ами ако някой потърси 112 със сигнал, че го колят (Не дай Боже!) - кога щяха да реагират, пак ли с такова забавяне", разсъждаваше на глас възмутен гражданин. Той и приятелите му се заканиха да подадат жалби до съответните институции днес.