Гранични полицаи от ГПУ "Брегово" отказаха да пуснат в страната сръбски гражданин с висока температура и конвоираха румънски автомобил с болен пътник за транзитно преминаване, съобщиха от МВР.

На ГКПП "Връшка чука" вчера към 14.15 ч. за влизане в страната пристигнал лек автомобил, управляван от сръбски гражданин. Граничните полицаи поискали съдействие от инспектор от РЗИ Видин за измерване температурата на пътника, която се оказала 38.5 градуса. На сръбския гражданин е издаден отказ за влизане в страната, уточняват от МВР.

На същия пункт вчера към 16.30 ч. за влизане пристигнал лек автомобил, в който пътували 4 румънски граждани. Установено е, че един от тях е с температура 38.6 градуса. Служители от мобилната гранично-полицейска група на ГПУ "Брегово" са конвоирали автомобила в 17.20 ч. за транзитно преминаване до ГКПП "Дунав мост II".

На 14 март към 23.30 ч. ГКПП "Капитан Андреево" пристигнал за влизане в Турция товарен автомобил "Мерцедес" с водач турски гражданин. По искане на служители от "Гранична полиция" му е извършена щателна митническа проверка, при която са открити 250 000 броя защитни медицински маски. Те са иззети с разписка, съставен му е акт за митнически нарушение.