Силна градушка падна в района на пътя Хасково-Черноочене около 13:30 часа. Пътят бе побелял. 

Движението на автомобилите бе затруднено, тъй като от падналите ледени късове се бяха образували коловози. 

Местните хора твърдят, че градушката е била дребна, но много интензивна и за кратко време.

"Не са нанесени сериозни щети на посевите, защото повечето от тях са есенници, а разсадът за зеленчуците все още не е засаден", каза кметът на Черноочене Айдън Осман.

Силна градушка удари към 17,30 часа и Поморие. Размерът на ледените късове е бил колкото на орех. 

Има нанесени материални щети по някои коли.

Изпълнителна агенция "Борба с градушките" изстреля 642 противоградови ракети през последното денонощие. Най-много градоопасни клетки са обработени от ракетните площадки в областите Монтана, Враца и Плевен, информират от ИАБГ. Общо проведените въздействия над защитаваната територия са 8, а обработените клетки са 58. По данни на командните пунктове в страната в Северна България валеж от град е регистриран в областите Видин, Монтана, Враца и Плевен. В Южна България валеж от град е паднал в областите Пловдив и Стара Загора.

От командния пункт в село Долно Церовене, област Монтана са обработени 19 градоопасни клетки и са изстреляни 133 ракети. По нареждане на командния пункт в Долни Дъбник, област Плевен са изстреляни 126 ракети. От полигона в с. Бърдарски геран, област Враца са обработени 11 градоопасни облака, изстреляните ракети през последното денонощие са 131. Четири облачни клетки са обработили и служителите от Регионалнатите дирекции за борба с градушките в град Грамада, област Видин и са изстреляни 62 ракети.

В Южна България по нареждане на командния пункт в с. Голям чардак, област Пловдив са изстреляни 86 ракети, с които са обработени седем облачни клетки. От полигоните в село Поповица, област Пловдив, село Старо село, област Сливен и село Петрово, област Стара Загора през последното денонощие са изстреляни 104 противоградови ракети.

Данни за евентуални щети върху селскостопанските култури от градушка в защитаваните територии, ще бъдат предоставени след съвместни обследвания с Областните дирекции "Земеделие", които ще бъдат извършени в началото на следващата седмица, посочват от ИАБГ.

И утре ще има и условия за градушки, предупреждават синоптиците от НИМХ. Жълт код за гръмотевични бури е обявен за седем области в югозападната част от страната.