Автобусите на градския транспорт в Пловдив остават да се движат по приетото разписание и ще се движат и след 20 часа, съобщи заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов. Според наблюденията на превозвачите и на служители на ОП "Организация и контрол на транспорта" пътникопотокът силно намалява след 20 часа, но въпреки това има хора, които ползват автобусите.

"Изпълнихме първото искане на превозвачите и въведохме гъвкава система на движение от началото на извънредното положение в страната, така че да поемем по-сериозния пътникопоток в пиковите часове, а в останалото време автобусите да се движат с неделно разписание. Автобусите ще продължат да се извършват курсовете си и след 20 часа, за да може ползващите градския транспорт да се приберат по домовете си и след този час", каза Тодор Чонов.

Зам.-кметът припомни, че Синя зона в града е безплатна, с което насърчават гражданите да използват личните си автомобили в пиковите часове.

Той апелира към гражданите да подават сигнали към Общината на тел 032/656 700, за да може служителите да реагират максимално бързо на нередности, а добрите предложения ще бъдат взети предвид и ще бъдат предложени за практическо приложение.