Популярният водещ на най-гледания сутрешен блок у нас Антон Хекимян започва в телевизията като стажант преди 16 години, още когато е първи курс "Журналистика". В един горещ летен ден през 2004 г. той пристига в bTV и получава шанс да помага на блока, най-вече заради безкрайната честност, с която отговаря на въпроса "Ти какво можеш да правиш?" - "Ми, нищо!". Това сподели самият той по повод 20-я рожден ден на телевизията. Бързо показва репортерски талант и усет към историята и най-въздействащия разказ.

Но в началото Хекимян дори не иска да озвучава сам материалите си. С усмивка признава:

"Не съм можел, а и не съм искал да ги озвучавам, защото за мен всичко, което се случва в телевизията, е изключително отговорно, а аз все пак идвам от Стара Загора, където мивките са "мийки" и т.н..... Диалектът се усеща, което винаги е повод за подигравка, когато си на софийска територия. Макар че тогава всички софиянци говореха по много различен за мен начин: "ходѝх", "правѝх". Сега се пречупих, всъщност, като ходя в командировка в някое населено място, започвам да говоря като хората там, защото слухът ми е по-музикален. Но тогава, за мен, думата "година" си беше "годжина". Слушах се, записвах се упорито, за да мога да разбера всъщност какъв е проблемът. Разбрах го и го отстраних. Но сега, когато поискам, влизам в който и да е диалектен регион на страната", казва той.

"Не си ли изморен?" е въпросът, който може да изкара Антон извън релси.

"Аз не мога да бъда изморен и по принцип не съм. Просто обичам това, което правя, и съм отговорен към него. Когато, например, имам извънреден ефир, винаги съм най-ентусиазираният и въодушевеният. Година без избори за мен е пропусната година - няма да има извънредни изнесени студиа, или пътуване в страната, или дебати", казва той.

Когато става въпрос за извънредно предаване и някои могат да кажат "Ей, сега, това тук е допълнителен ресурс, енергия...", Хекимян казва: "Страхотно, супер, колко часа ще е ефирът, защо само два, а не три или пет" и целият нюзрум на bTV много се забавлява с това.