Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина. Според съпрузите от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

Пламен и съпругата му Вяра потърсили медиите, за да разберат от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев няма ли противоречие с неговата заповед, че стопаните на кучета имат право да ги разхождат.

"Полицаите ми обясни, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки", разказва ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина в Бургас.

"На сайта на Министерство на образованието е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав - министър Ананиев или полицията?", попита пострадалият бургазлия.

Семейството увери, че спазват дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, които са препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути.

Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени, и апелират за по-голяма точност на наредбите.