30 водачи са санкционирани за навлизане на магистрала "Хемус", нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона, съобщиха от "Пътна полиция". Санкцията включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца.

Към момента магистралата е проходима при тежки зимни условия. От "Пътна полиция" съветват шофьорите да карат изключително внимателно.

Заради мъгла е ограничена видимостта до 50 м в района на Кнежа, , и до 100 м в районите на Гривица, Градина, Телиш, обл. Плевен., съобщи БНР.

Движението на леки коли по автомагистралите и другите основни пътища е без ограничения, показват последните данни на Пътната агенция. Старопланинските проходи са отворени. Възстановено е движението по пътя Дунавци-Монтана между селата Ружинци и Белотинци. Тежкотоварните камиони отново могат да се движат по магистрала "Тракия" между Пловдив и София.

Предупредителен жълт код за силен снеговалеж е в сила за днес в четири области в Северна България. Това са Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където се очаква да се образува нова снежна покривка от около 10 см.

Заради снеговалежа вчера е ограничено движението единствено за тежкотоварни автомобили над 12 тона за прохода Троян - Кърнаре, Предала и пътя Девин - Михалково.