58-годишният германец Михаел вече трета седмица е в бургаската болница и никой не иска да си го прибере обратно. Лекари, сестри и администрация са в чудо, обмислят да пишат писмо до Ангела Меркел за безпризорния немец, съобщава "Труд".

Мъжът, който бил приет с фрактури на ръка и таз, вече е добре, но никой не се интересува от него, няма пари за храна и лекарите му купуват, за да не гладува. Последно са се свързали със сестра му, която казала, че не го иска, но настояла периодично да и се обаждат как е. Човекът е с диагноза „шизофрения“, дошъл е в Слънчев бряг като организиран турист, но непрекъснато вдигал скандали и налитал на бой.

В Бургаската болница се озовал, след като си счупил ръката по неизвестни причини. Малко преди да получи травмата той се заяждал с управителя на ресторанта, където се хранел, налетял на бой и охраната го изхвърлила. Къде е ходил след това не е ясно.

В болницата гипсирали ръката му, уведомили полицията и го пуснали да си ходи. След броени часове обаче германецът отново бил докаран – този път със счупен таз. Така от 19 юни Михаел е в ортопедичното отделение на болницата. Непрекъснато разказвал, че е бит, преследван и репресиран.

На 25 юни групата, с която е дошъл, си е отлетяла обратно за Германия.