"Изпълнението на най-мащабната програма за изграждане и ремонт на тротоари в София върви с пълна сила", написа в социалните мрежи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно с кмета на район "Люлин" инж. Милко Младенов инспектира работата по нов тротоар от булевард "Райко Даскалов" до 97 СУ "Братя Миладинови". Той е с дължина от 800 метра, широк е близо 3 метра и е с обща площ от 2500 кв. м.

Предвидените тротоари само в район "Люлин" са над 50 000 кв.м. - това е площта, която доскоро се ремонтираше годишно в цяла София. С новата програма осигурихме 14 пъти повече нови тротоари в общината, добавя Георгиев. И напомня, че след приемането на подобрените стандарти за градска среда в кварталите на столицата, тротоарите вече може да са и с асфалтово покритие.

"Една трета от финансирането по програмата се управлява пряко от районните кметове. Предвидили сме и средства за заплати за още един човек за всеки район, който да следи изпълнението на ремонтите, за да има по-строг контрол и добро качество", казва още Георги Георгиев.