Криминалният контингент трябва да бъде притискан, наблюдаван и контролиран. Това коментира бившият шеф на полицията ген. Васил Василев пред Нова тв.

Той заяви, че одобрява действията на прокуратурата и МВР, защото са насочени към тези хора, които тормозят беззащитните, особено в селата.

"Формула за ликвидиране на битовата престъпност няма, в цял свят има престъпност", добави Василев.

Генералът не се нае да даде категорична оценка за постигнатото от главния прокурор Иван Гешев, защото според него е малко времето, "за да кажем дали Гешев успява да контролира битовата престъпност".

Бившият шеф на полицията разгледа различни престъпления, случили се в последните месеци. Едно от тях е убийството на 7-годишната Кристин в Сотиря.

"Обществеността и кметът са го оставили този човек да не учи, оставили са го да остане в първобистността", това заяви Василев, говорейки за Мартин - убиецът на Кристин, който получи доживотен затвор за тежкото престъпление.

"Каквато и жестокост да е извършил, той има право да иска по-лека присъда. Законното право на този човек, макар и престъпник, е да се жалва", каза още той.

Относно организираната престъпност Василев каза, че, когато той е бил шеф на полицията, е имало преразпределяне на пазари, територии и блага, както и сега.

"Ще дойдат нови пазари и предизвикателства, такъв е животът", допълни той.