Фондацията "Евелин Дуков", носеща името на загинал на пешеходна пътека велосипедист, набира средства за закупуване на наркотестове, които да подпомогнат работата на "Пътна полиция" в Царево, съобщава Нова тв.

Учредителите на фондацията ще я представят на хората в града през ноември, като една от кампаниите й ще бъде провеждането на велопоход до Приморско. Всички средства, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на полицията.

Припомняме, че по-рано тази година окръжните магистрати в Бургас постановиха присъда от 17 години затвор при първоначален строг режим за 56-годишния Владимир Колев за смъртта на велосипедиста Евелин Дуков. До произнасянето на присъдата Колев така и не призна вината си за тежкия инцидент в Приморско от 3 декември 2017 г.

"Работата на полицията не трябва да се подценява. Разбрахме, че в МВР-Царево има недостиг на тестовете за наркотични вещества и решихме да помогнем", каза сестрата на Ивелин.

"Няколко занимания с децата от местното училище също са проведени. Акцентите на кампанията са да ги научим да пресичат и карат безопасно. Прави ми впечатление, че децата са обучени и знаят правилата, но те трябва да им бъдат напомняни", каза още Даниела Атанасова.