Това кратко видео представя част от строителните дейности на ул. "Граф Игнатиев", с повече детайли за технологията на поставяне на настилките и релсовия път. Ремонтът на тази знакова улица очаквано е обект на голям интерес, затова съм поискала да бъде предоставяна и допълнителна информация. Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.


"В района живеят и работят много граждани, които в последните месеци са затруднени във всекидневното им придвижване. Поискала съм от изпълнителя да постави допълнителни указателни табели, които да улеснят пешеходците, както и всекидневно да проверяват дали са на мястото си. Благодаря на всички граждани за търпението и отново се извинявам да причиненото неудобство", споделя още тя.

"Срокът за завършване на обекта е 300 дни, като от самото начало настоявам да се работи интензивно. Към момента новото трамвайно трасе, с дължина 2204 м единичен коловоз, е изцяло изградено. Работи се изключително активно за поставяне на настилките в трасето, като целта ни е максимално скоро да възстановим движението на трамваите. В цялата зона 2, която включва и ул. "Граф Игнатиев", се обновяват 50 000 кв. м. настилки, като се поставят гранитни и бетонови павета и плочи", завършва кметът на София.