Непрекъснато призовавам организаторите на протестите да ги заявят по закон и да спазват закона. На улицата са много млади хора, които искат промяна, искат върховенство на закона, справедливост, ред. Хората обаче, които са застанали заедно с тях и се опитват да ръководят протеста, правят точно обратното - неспазване на закона, беззаконие, хаос, агресия. Това не може да бъде представителството на тези прекрасни млади хора, които очакват тази промяна. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в столичната 51 ДГ "Щурче".

По думите ѝ ако протестите се заявяват, тогава полицията ще може да си върши работата и да ги охранява.

Тя коментира, че "Орлов мост" е символ на демокрацията и е била на всички протести, когато е била на възрастта на младите хора.

"Мястото на младите хора е винаги на площадите, когато е необходимо. В същото време блокирането създава неудобство за хората в София. Блокирането на кръстовищата е по-скоро срещу нормалните хора", обясни тя.

И продължи: "В градския транспорт на 72 не се возят нито политиците, нито олигарсите. Там се возят обикновените хора, които ще водят децата си на училище или на детска градина".

"Каква е причината организаторите да не искат да спазват закона? Когато каузата ти е законност, защо отказваш да спазваш закона - защото това е отговорност и когато го заявиш с името си, с подписа си, ти носиш отговорност за хората и отговорност за спазването на закона и всички останали хора", категорична беше тя.

Тя изрази надежда, че до 15 септември се надява протестите да приключат и да няма затруднения за гражданите.