"Промяната не е в лозунги, а в работа за София. Изправени сме пред още по-голямо предизвикателство през следващата година - да не превърнем София и проектите за нейното развитие в заложник на партийни битки. Нека да имаме кураж да не залитаме по евтиния популизъм, защото това ще излезе прекалено скъпо на хората", заяви кметът Йорданка Фандъкова на откриването на тържествената първа сесия на Столичния общински съвет за този сезон.

Тя благодари на столичани за търпението и вярата, защото "без тях не можем да променим нищо".

По думите й столицата е градът с наймного млади хора, училища и университети и затова много компании избират да инвестират в него.

На общинските съветници пък Фандъкова пожела да "работят с любов и мъдрост за София".

"Изключителен знак е, че тази година празникът на София - 17 септември, съвпада с първия учебен ден. Това трябва да ни напомни пред кого сме отговорни и за кого работим. Взели сме нашия град назаем от децата ни. Затова трябва да бъдем отговорни към своите действия", заяви пък председателят на СОС Елен Герджиков.

На тържествената сесия 13 отличили се творци, певци, музиканти и учени получиха най-високото отличие на София и станаха почетни граждани. Сред тях са певците Васил Найденов, Богдана Карадочева, основателят на цирк "Балкански" Александър Балкански, актьорът Владимир Пенев, писателката Рада Москова и други.