115 793 лева за 79,32 % от къща за гости, изградена с европари! Това е обявената цена за продан на имота, който е в махала Брътковци в крумовградското село Пашинци. Общата площ на имота, върху който е построен семеен хотел, е 1087 кв. м.

На този етап няма интерес към него, най-вече защото последният (трети) етаж не се продава. Той се явява обособена самостоятелна част, която е несеквестируема. Сиреч, длъжницата Фатма Ватансевер, родена през 1992 година, няма друго жилище и ще остане да живее там.

Това установи разследване на 24rodopi.com. 17 са изградените с европейско финансиране къщи за гости в област Кърджали, една от тях е в махала Брътковци. Младата жена е доизградила и обзавела къщата за гости. Към семейния хотел има и кафе-аперитив и магазин за хранителни стоки. Фатма Ватансевер е натрупана огромни борчове към Националната агенция по приходите.

Област Кърджали не попада в категорията на най-активните при изграждането на къщи. Тук са построени 17 къщи, докато в съседната област Смолян техният брой е 44.

Най-много къщи за гости в Кърджалийско са изградени в община Ардино - 8, в Кирковско са 4.