Задържан е мъжът, реагирал агресивно в столична болница "Света Анна", съобщиха от МВР. Той е 50 годишен и е пациент на болничното заведение.

Сигналът за агресивното му поведение е бил получен рано тази сутрин около 4 часа. При пристигане на полицейските екипи на място, ситуацията вече била овладяна, а мъжът е бил напуснал сградата на лечебното заведение.

Мъжът е бил приет вчера за планова операция в медицинското заведение. След спречкването двама медици са с травми, има и материални щети. По думи на свидетели, той е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри. Пациентът е размахвал белезници и е заплашил медиците с арест, след което си е тръгнал. Чупи и врата на клиниката.

Снимка:bTV

От болницата съобщават, че мъжът предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането.

Несъгласен с разпространената от лечебното заведение информация, мъжът се върна в болницата по обяд. Той призна, че е покрил охранителните камери с гумена ръкавица, но отрече да е нападал медиците.

Мъжът е на 50 години. Пред камерата на bTV той разказа, че не са му разрешавали да пуши вътре в отделението. При опит да бъде задържан, става спречкване с органите на реда.

Със сила, соченият за нападател е арестуван и откаран в столично Седмо РУ на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Здравният министър Кирил Ананиев сезира главния прокурор.

Снимка:bTV