Емил Кошлуков вече няма да бъде водещ на "Още от деня". Това обяви самият той преди минути от ефира на политическото предаване.

Причина за решението му е, че от днес той изпълнява временно длъжността генерален директор на БНТ. Кошлуков замества на поста Константин Каменаров, който се оттегли заради получена условна присъда.

В обръщение към зрителите Емил Кошлуков каза, че не смята за редно да съвместява новата длъжност с тази на водещ на политическа публицистика, особено по време на избори. Оттук нататък основен водещ на "Още от деня" ще бъде Поли Златарева, която и досега изпълняваше тази роля в отсъствието на титуляра.

Кошлуков подчерта, че ще продължи да налага политиката на Константин Каменаров, тъй като я поддържа и смята, че резултатите до този момент потвърждават нейния успех.

"Продължаваме да развиваме това, което той (бел.ред. - Константин Каменаров) е заложил, с което искам да му кажа и благодаря за чудесното време, което изкарахме заедно. Той беше много мил, много добър и много хубав директор и мисля, че това е мнението на всички колеги. Желая му успех", завърши Емил Кошлуков.