Всички военни министри на САЩ са подписали писмо, в което предупреждават въоръжените сили да не се подчиняват на действия, които Тръмп би предприел. Това каза пред "Фокус" дългогодишният посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

"Военните на Америка са деполитизирани. Няма опасност действащия президент да предизвика криза в някоя част на света чрез тях. Изблици на агресия се очакват по-скоро по улиците и те са провокирани пряко от Доналд Тръмп и семейството му", обясни Поптодорова.

"За мен беше потискащо да видя как двамата му сина отправят заплахи към конгресмени и сенатори - хора избрани на политическа позиция от милиони гласоподаватели. Тези две момчета, които са попаднали в Белия дом само по силата на това, че президентът Тръмп им е баща, си позволяват да заплашват с преследване избрани по демократичен път представители на милиони. Това ще продължи до 20 януари", предупреди тя.

Според нея тежка агресия и заплахи предстоят в САЩ. Елена Поптодорова е на мнение, че Джорджия е на път да загуби и вторият частичен избор заради поведението на Тръмп, защото, когато той внушава непрестанно, че изборите са компрометирани, то е естествено републиканците да не излязат да гласуват. "Там дори се наблюдава масивен афроамерикански вот, който е съпоставим само с времето, когато се гласуваше за Барак Обама", каза още тя.