Електрически стълб минава през стаята на къща и излиза през нейния покрив в село Долно Осеново. В селото има и сгради, построени точно до реката.

Това се оказва поредното "архитектурно чудо" - като къщата, построена във въздуха върху дерето на село Дебрен, предаде bTV.

На жителите на село Долно Осеново вече не им прави впечатление поредния абсурд. Казват, че тук стълбовете са на различни и атрактивни места - някои, залепени за къщи, а други, подаващи се през дупки в покривите.

В къщата с електрическия стълб в стая живее самотна жена. По думите й съоръжението минава през стаята на брат й, която е заключена.

Снимка: bTV

Кметът Бисер Сегменов пък казва, че странните похвати да се зазида стълб в къща, са заради бързо разрастващото се село. Според него стълбовете са поставени по-рано на места, които не отговарят на изискванията и сега хората се опитват да строят около тях.

Кметът отбелязва още, че всеки трябва да се носи отговорността.

"Предупредени са собствениците да не правят такива неща, но който си го извърши, си понася наказанията", казва Сегменов.

А реката в Долно Осеново е всичко друго, но не и река - повече прилича на сметище.

Подобен казус с вграден електрически стълб имаше в началото на годината и в Арман махала в Пловдив, което доведе до събаряне на къщата.