Спрете застрояването по морето! Това беше основното искане на над 300 природозащитници, които се събраха на протест пред Министерския съвет тази вечер.

Вижте още снимки от протеста тук>>>

Поводът за недоволството им са строежите по морето, за които стана ясно, че масово са започнали през зимните месеци. Протестиращите издигнаха редица искания, а сред тях бе и настояването им за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Снимки: Иван Григоров

В събитието в социалните мрежи организаторите уточняват, че не са част от политически партии. Протест под същия надслов - "Бунт в защита на природата", се организира и в Пловдив.

Протестиращите искат абсолютна забрана на строителството върху защитени зони както на морето, така и в планината. Пълна проверка на устройствените планове и издадените разрешителни за строеж и публичното им обявяване, както и на длъжностните лица, позволили това да се случи.

Незабавно изпълнение на всички ангажименти по Натура 2000, които се отлагат от много време и за които имаме срок от два месеца от ЕС, са други от исканията на екоактивистите.