Два екипа на Регионалната здравна инспекция във Варна са проверявали пътниците, пристигнали с три полета от Германия, Нидерландия и Великобритания на летището във Варна след възстановяването на полетите от нискотарифна авиокомпания. Това съобщи Стоян Пасев, областен управител на Варненска област, предава БНР.

"470 души пристигнаха на летището, а от първия полет около 30% от пътниците са от Варна. Останалите са от други населени места в североизточния район, включително има и от Бургас", каза още областният управител.

Средно по два полета на ден пристигат от други държави на летище Варна. Само във вчерашния ден 300 души са напуснали Варна и са използвали самолетен транспорт, по-голямата част от тях са заминали за Англия.

Стоян Пасев коментира и новите два случая на коронавирус във Варна. В единия от тях става дума за моряк от града, който е преминал двуседмична карантина.

"След 14-дневната задължителна карантина той е дал положителен резултат за коронавирус. Сега той ще бъде карантиниран за още 28 дена", допълни Пасев. Към този етап няма данни за другия заразен с коронавирус във Варна.

"Апелът ми е към всички - да се спазват хигиенните условия и да се използват всички предпазни средства", подчерта областният управител.