Бившият финансов министър Симеон Дянков е изпратил SMS на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, в който пишело: "Служителите ви са големи професионалисти". Това съобщи самият Георгиев пред журналисти, цитиран от "24 часа".

Преди две седмици от КПКОНПИ призоваха медиите за съдействие, защото не можеха да открият Данков, който да им представи документи във връзка със своите доходи, заработени в чужбина от него и съпругата му. След това от комисията обявиха, че той се свързал сам с тях, а днес Георгиев уточни, че вече многократно е разговарял със служители на комисията и предоставил необходимата документация.

Πoвoдът зa пpoвepĸaтa на Дянков ca oбвинeниятa срещу него пo дeлoтo зa пpoдaжбaтa нa минopитapния дъpжaвeн дял в EBH пpeз 2011 година, по което обвиняеми са още бившият енергиен министър Трайчо Tpaйĸoв и издателят Иво Πpoĸoпиeв.

Преди дни Софийският градски съд наложи обезпечения върху движимо и недвижимо имущество на Трайков по искане на КПКОНПИ. Става дума за имоти за 2,4 млн. лева, произходът на средствата за които той трябва да докаже.

Трайков заяви, че не е получил "нито една стотинка, която да има незаконен произход".