Двама от зам.-кметовете на община Русе са с коронавирус. PCR-пробите, които са взети днес на зам.-кмета по икономика и инвестиции Златомира Стефанова и зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев, са положителни за COVID-19, съобщава Русе Медиа.


Другите двама заместници - Магдалина Илиева и Димитър Недев, са с отрицателни проби.

Сега кметът Пенчо Милков, който е в болница заради коронавируса, трябва да реши кой ще го замества. Тази сутрин функциите на временно изпълняващ бяха възложени на Енчо Енчев, но сега той също ще бъде под карантина.

Утре продължава вземането на проби на останалите контактни лица на кмета, които се увеличават, както и издирването на контактите на двамата зам.-кметове.

Пробата на областния управител на област Русе Галин Григоров е отрицателна. Въпреки това по предписание на Регионалната здравна инспекция като контактно лице на кмета на Община Русе той остава под домашна карантина.

За периода на изолация функциите на областния управител ще бъдат изпълнявани от неговия заместник Валентин Колев. Независимо от това Галин Григоров ще бъде в постоянен контакт с ръководството и експертите на Областна администрация Русе.