Двама пловдивски полицаи на 55 и 47 г., заразени с коронавируса, са починали през уикенда. Единият е издъхнал в събота, а другият на следващия ден, съобщи 24plovdiv.bg

Колегите им в Областната дирекция на МВР са потресени.

"Бяха дългогодишни служители, съвестно и професионално изпълняваха задълженията си", каза шефът на полицията в града под тепетата старши комисар Йордан Рогачев. Той призна, че има и други инфектирани, но по думите му не били много. Самият Рогачев също прекара COVID, като при него симптомите не бяха тежки и се лекуваше в домашни условия.

За последното денонощие 563 жители на Пловдив и областта са били излекувани от коронавирус. Така общо преборилите заразата в областта стават 7986.

"Изключително добра новина. Още повече, че сред оздравелите са 48 лекари, 40 медицински сестри, 8 санитари и 14 души друг медицински персонал, каза областният управител Дани Каназирева.

14 са новите случаи на COVID-19 през изминалото денонощие в Пловдив и областта, а общо са 14 962. Под карантина са 4385 жители на областта, а на домашно лечение са 5780.

Сред новозаразените са двама лекари. Няма нови случаи на коронавирусна инфекция в училищата и детските заведения в Пловдив и областта.