39-годишна дупничанка роди 13-ото си дете. Зоя Маврова отбеляза и друго постижение вчера - тя вече цели 20 години без прекъсване е в отпуск по майчинство, информира dennews.bg. Всички деца на ромката са проплакали в родилно отделение на общинската болница. Малкият юнак се появи на бял свят като 101-вото бебе, проплакало в родилното отселение на общинската боллница в Дупница.

Първите 8 деца ромката е родила от първия си съпруг, но тъй като много я биел, ги оставила за осиновяване, като от най-голямата си дъщеря вече има и внуче. След като Зоя Маврова срещнала втория си съпруг, който бил много грижовен, задържала останалите 4 рожби, а сега при нея ще остане и бебе № 13. Поне така смята. Окакто живеела с втория си съпруг, спестявала всяка стотинка от полагащото й се майчинство от бебета № 9, 10, 11 и 12, а сега на картата й ще постъпвта пари и раждането на бебе № 13.

Първото си дете Зоя Маврова е родила, когато била на 20 години. Тя сподели, че твърдо е решила вече да си постави спирала и да приключи с непрестанните си забременявания, защото вече се чувствала страшно изтощена.