Стефан Данаилов продължава да е на апаратна вентилация в реанимацията на Военномедицинска академия, след като му е направена пункция заради излив в белия дроб. Това съобщи доведеният му син Росен Цанков, който говори пред журналисти пред Военномедицинска академия. Цанков е син на покойната съпруга на актьора Мария Данаилова и режисьора Вили Цанков.

76-годишният актьор бе приет в интензивното отделение на болницата през миналата седмица, след като имал затруднения с дишането. През август той претърпя операция на тазобедрената става и бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

"Трудно дишаше и се наложи на апаратно дишане да го сложат. По лекарски избор го сложиха и в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам", допълни Цанков.

По думите му, в началото реаниматорите във ВМА са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието на Стефан Данаилов рязко се е влошило и се е наложила интубация.

 "Това е, което знаем. Там трудно се влиза. Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, за това е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него. Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб. Взеха някакви хистологии, но не знаем резултатите официално. Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо. Той просто спи, стискаме му палци, друго не мога да кажа", добави през сълзи Росен Цанков. 

Междувременно актрисата Ирен Кривошиева съобщи, че синът им Владимир Данаилов спешно се връща в България, за да е край баща си.

"Вместо да пишете за здравословното състояние на Стефан, по-добре се молете за него. Общата молитва спасява", каза пред "24 часа" Кривошиева. 

33-годишният Владимир живее в САЩ и наскоро се ожени. Заедно с американската си съпруга синът на Стефан Данаилов бе в България за премиерата на пиесата "Актрисата" с участието на баща му.