Доброволци залесяват гора край Суходол. Това е един от най-мащабните проекти, който Столичната община реализира за трета година. Той е насочен към трансформация на пустеещ общински терен край града. Общината осигурява фиданките, уредите за засаждане и ръкавиците, а за самото засаждане се разчита единствено на доброволци, съобщава Бг он еър.

Десетки ентусиазирани доброволци се събраха да посадят новата гора на София. Идеята е да бъдат засадени 225 декара с широколистни дървета от видовете липа и акация. Целта е след около 15-20 години там да има 125 хиляди броя ароматни дървета. За трите залесителни сезона са засадени 30 хиляди дръвчета и са участвали над 5 000 доброволци. Един декар широколистна гора може да пречисти около 7 тона прах.

За улеснение на всички, които желаят да засадят дръвчета в Новата гора, има временна автобусна линия. Началната спирка е метростанция "Вардар", а последната - Новата гора на София. Засажданията този сезон ще се провеждат всяка събота и неделя от 10:00 часа до 16:00 и ще продължат, докато времето позволява.