Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син в мездренското село Елисейна. Не остана нищо, душата и сърцето ми изгоряха на момента, не знаех къде да отида, не знаех какво да правя, страшна мъка, голяма празнота, споделя пред bTV майката Росица Стоянова.

Лошото дошло на Цветница. Едновременно с нея бил и първи април и Росица, която не си била вкъщи, помислила, че всичко е шега. Но огънят изпепелил всичко. Включително личните документи на 18-годишния абитуриент Тихомир и спестените с труд пари за бала. Майка и син остават само с дрехите на гърба си. И преди едва връзвали двата края със 150 лева помощи и детски, но без дом съвсем се отчаяли.

Нещастието им трогна мнозина. Със съдействието на Националното сдружение на сираците младежът бе облечен за бала. В разкритата от Община Мездра сметка на името на семейството за рекордно кратко време постъпиха средства, с които бе закупена къща в съседство.

"Не вярвах, че толкова много хора ще ни помогнат и за толкова кратко време ще се оправят нещата. Дариха ни всичко, което е нужно за него, и продължаваме напред", продължава пред bTV майката Росица.

Десетки хора и фирми предоставиха храна, дрехи и обзавеждане за дома. Помогнаха и от училището на Тихомир в съседното село Зверино. От няколко месеца момчето работи в системата на железниците и мечтае да стане машинист на дизелови локомотиви. Настолно четиво му е Наредба 58.

"Уча много, знам я почти цялата наизуст и се надявам да успея", споделя Тихомир.

А стореното за тях добро майка и син казват, че няма да забравят никога. 

Те са благодарни на всичките си благодетели, познати и непознати, подали им ръка в най-тежкия момент от живота им.