За втори път в рамките на един месец хиляди добри българи дариха огромната сума от 530 000 лева, необходима за лечението на четиримесечния Александър-Робърт Ангелов от Равда.

В края на май само за 48 часа пък бе събрана сума от 280 000 евро, необходима за лечението на двумесечната Калина Сидерова от Варна.

На 29 юни родителите на новороденото момченце - Роксана и Божидар Ангелови помолиха за помощ в социалните мрежи. Александър-Робърт се ражда на 8 март, а само два месеца по-късно е приет по спешност в болница с мозъчен кръвоизлив. Момченцето е оперирано, а дни по-късно е траспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Там родителите чуват ужасяваща диагноза - синът им има вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища). Единственият шанс за живот на детето е спешна чернодробна трансплантация.

Снимка: Facebook

Болница в германския град Хамбург дава оферта за интервенцията, която е непосилна за младите Роксана и Божидар - 250 000 евро. След призива им обаче хиляди откликнаха и дариха необходимите средства.

"Благодарим ви за подкрепата, благодарим ви, че бяхте с нас в този труден момент. Всички ваши действия и добри думи укрепиха вярата ни, че има толкова много добри хора на този свят. Прегръщаме ви силно и безкрайно ви благодарим! Всяко левче в повече ще бъде дарено на други каузи", написаха Роксана и Божидар във Фейсбук.

Бащата вече е одобрен за донор, а от клиниката в Хамбург ще приемат бебето на 30 юли.

Снимка: Facebook