От понеделник ще бъде възстановена дейността на белодробната болница, в която преди дни избухна огромен пожар. Това заяви пред Нова тв директорът лечебното заведение Кирил Палавеев.


При пламъците бе засегнат и психодиспансера. Унищожени са кабинети и оборудване.

"Щетите са огромни. Рентгенът е тежко опушен. Покривът е разрушен. Най-сериозно е пострадал бронхологичният кабинет. Реално сградата не може да функционира в момента. Лечението на пациентите ще продължи в други сгради, където ще бъде преместена цялата техника", каза Кирил Палавеев.

Очаква се в четвъртък да бъде открита и дарителска смета на сайта на болницата.

"Представител на строителна фирма, наета от Министерството на здравеопазването, е огледала покрива, за да може още днес да започнат ремонтни дейности", допълни пред bTV директорът на здравното заведение "Персоналът от вчера е тук и разчистихме. В момента една от сградите, които са стационарни, се подготвя да бъде поликлиника, за да бъде възстановен приемът на пациенти. Ако всичко е наред, на 6 януари ще започнем работа", поясни Палавеев..

Лечението на пациентите ще продължи в други сгради, където се премества оцелялата техника. Точните причини за пожара все още се разследват.