Държавният строителен надзор започва проверки на къщите на босовете на ало мафията в Горна Оряховица. Новината съобщи пред Нова тв кметът на града Добромир Добрев.

"На 18 април с факс от ДНСК се представи списък, за да се извърши проверка дали има законни постройки. Комисията ще започне работа от днес", уточни Добрев.

"Точният списък не мога да назова, но адресите са доста. Ще се изисква цялата документация. Ако има незаконни постройки ще се пристъпи към тяхното премахване", закани се градоначалникът.

"Когато получим списъка на задържаните, ще направим проверка дали са на mомощи и дали си плащат редовно данъците", обясни още Добрев.

Една от проверяваните къщи е тази на Бобито. Той е сочен за бос на телефонната мафия. Той е арестуван в Румъния, а от двора на огромния палат, в който живее, разследващите са конфискували два луксозни автомобила.

Припомняме, че при мащабната акция на спецпрокуратурата в града бяха арестувани над 30 души от ромски произход във връзка с престъпна мрежа за телефонни измами.

По време на акцията, която се проведе на територията на България и Румъния бяха задържани шест от тарторите на организираната престъпна група, още толкова мулета, а останалите лица са така наречените "въртачи - телефонисти". Смята се, че престъпната група е успяла да извърши телефонни измами за над 2 млн. лева.