Дисциплинарно наказание получи полицаят от скандалния видеоклип, който разбуни духовете в социалните мрежи в края на месец август. Това е решила специално назначената комисия в ОД на МВР, която трябваше да направи вътрешна проверка по случая, съобщава "Янтра днес".

На видеото се виждат двама служители на Районното управление на МВР във Велико Търново, които влизат в жилище, обитавано от младежи, за да им отправят устно предупреждение заради силна музика през нощта. Те обаче псуват и обиждат младежите, които са се събрали на купон. Кадрите показват как единият от униформените - Цветомир Цонев, е особено груб и арогантен - крещи, нарича младите хора мастии, глупави келеши, и им заявява, че ще ги побърка от бой.

Коментарите под видеото не бяха еднозначни. Част от хората тогава защитиха полицая и дори започнаха подписка в интернет в негова защита, а други обявиха действията му за неприемливи.

Сред защитниците на полицаите бе и 85-годишната Величка Василева, която оправда поведението им в клипа с това, че им е омръзнало да се занимават с момчетата. Именно тя е подала сигнала в полицията за силен шум и музика, който предизвиква полицейската проверка в раните часове на 20 август. Момчетата са десетокласници от спортното училище във Велико Търново. Възрастната жена живее на втория етаж под апартамента на младежите и заяви, че е търсила помощ от футболния клуб и от общината заради силния шум, който младежите вдигали всяка вечер.

Треньорът на младите футболисти не коментира поведението на полицаите, но заяви, че заради тормоза над възрастната жена младежите ще бъдат наказани от клуба с обществено полезен труд и по-тежки тренировки.