Днес стартира новия кулинарен канал Soul & Pepper TV. Зрителите ще могат да видят множество кулинарни рецепти от цял свят, представени от талантливи млади кулинарни звезди, ще намерят и нови съвременни рецепти на познати ястия и непознати досега кулинарни изкушения. Телевизията ще се излъчва на 11 позиция за абонатите на тв услугите на А1.

"В Soul&Pepper имаме мисията да събираме повече хора и моменти в кухнята. Именно там се създават домашните спомени, подправени с любов" казва в съобщенвие до медиите Иван Тодоров, създател на телевизията.

Акцент в програмата ще бъдат ексклузивни български предавания, предназначени за широката аудитория като "Лекият път към вкуса" с Елена Петрелийска и "Добре опечени истории" с Ники Красимиров.

Елена е позната на българските зрители от участието си в Masterchef и като ко-водеща на "Храна за душата" по БНТ.

Елена Петрелийска

Красивата кулинарка е популярна със специалното сиотношение към храната и най-вече към здравословните рецепти. В своето кулинарно шоу тя ще представя балансирани, лесни и ефектни рецепти, като във всеки отделен епизод за балансираното хранене ще има фокус върху конкретек плод или зеленчук.

Предаването "Добре опечени истории" е за любителите на месото и местните специалитети. Николай Красимиров ще сподели тънкостите за истински добро барбекюто - от подготовката на месото до огъня, подправките и това, което стои между тях.

Николай трупа опит в редица гурмересторанти, в това число в Лондон като Junior sous-chef в Almeida(ААА розети, Michelin star suggested, Michelin star head chef Alan Jones) и Kensington Roof Gardensв Лондон (към веригата на сър Р. Брансън).

Plant Core ще бъде първото веган кулинарно предаване в българския ефир. С все по-разрастващата се етична и диетична култура на веганизма, нуждата от веган рецептистава изключително популярна. Шеф Любен Хубенов ще показва как да се превърне всяко познато ястие във веган изкушение дори за най-месоядните..

-------------------------------------------------------------------------

Каналът е част от групата WNESSTV и DIR.BG. По-рано този месец DIR.BG придоби Ефишънси Фърст Медия и WNESSTV.