През тази седмица мъж от София и жена от Пловдив избраха крайната мярка да сложат по този начин край на живота си. Актът им е продължение на серията самозапалвания обхванали страната. До днешна дата са починали четрима души, като ной-знаковото бе самозапалването на Пламен Горанов във Варна, заради когото дори бе обявен национален траур.

51-годишният ковач Димитър Димитров посегна над себе си пред Президентството на 12-ти март. Мъжът все още е с опасност за живота. Той е в „Пирогов” с 25% изгаряния.

Димитър е безработен от 2 години. Вдовец е, има дъщеря. В писмо до bTV негов близък, пожелал анонимност, твърди, че напоследък Димитър често е изпадал в депресии. Чувствал се непълноценен и безполезен. Твърди се още, че чашата е преляла след отказ на негов клиент да му плати сериозна сума. Самият Димитър е определил тези пари като жизненоважни в последното си съобщение до своя близък.
Преди дни стана ясно, че той буквално бил изгонен от собственото си село, заради шума, който вдигал от ковачницата.

Определят Димитър като болезнено емоционален. Той се дразнел на всичко, което става в държавата. „Чувстваше се престъпник в тази държава. Неслучайно го е направил точно там - да прогледнат слепите за човешките трагедии”, пише още в писмото. „Кракът му трепна като го поздравих”, разказа сестрата на Димитър – Зоя, която го е посетила днес. Тя обясни, че брат й трябвало да получи пари от клиент, но той го излъгал.

„Не виждам светлина в тъмния тунел”, казал Димитър на сестра си. Преди да се запали изпратил sms на жената текст „Обичам ви много всички. Искам да си спомняте с добро за мене.” После изключил телефона си.