„Мразиш, по пътя всичко газиш. Дали ще я опазиш душата си от тази суета", пее фолкпевецът в песента си "Мразя те", докато децата от основно училище "Софроний Врачански" в града поздравяват с танци дамите от общинската администрация и Регионалния инспекторат по образованието.

Аз решавам какво ще танцуват децата! След като им харесва Азис - ще танцуват на неговите песни", заяви в интервю за Дарик радио хореографът на детския танц Методи Филчев, който не приема упреците на родителите и твърди, че всички са останали възхитени от изпълнението.
„Общината, инспектората, които бяха във възторг от тези деца и ги наградиха с лакомства и им благодариха като уникално облечени, какъв е скандалът, че е на музиката на Азис?! По-добре ли е да ги оставя да се занимават с проституция и наркомани? Аз съм режисьорът, аз решавам! Цялата махала се е надигнала и утре ще има стачка пред общината. Никой не може да определи българските граждани и ромски деца кой да играе тогава, когато ги вкарам аз вътре. А Азис е световно известен, представлява България. Утре като направя на Софи Маринова, която ще представлява България в Баку, и за това ли ще ме обвинят?!", заяви още хореографът.

Той се казани, че в петък децата ще излязат на сцена и отново ще танцуват под ритмите на песента на "ромския славей" Азис.

Танцът върху песента на попфолк изпълнителя е бил само фрагмент от по-дълга и разнообразна програма, обясни пред "Дневник" пък Главчо Петров, зам.-директор на училището. Той уточни, че цялото изпълнение е било над 15 минути и се е наричало "Междучасие", като идеята била да се представят различни аспекти от свободното време на учениците след края на учебните часове. Изпълнението било съгласувано и с хора от общината.

Директорката Нина Иванова пък изтъкна, цитирана от "Стандарт", че децата са танцували и на друга музика и са рецитирали са стихове за жената и майката.

"Повръща ми се като го гледам, не искам да повярвам, че това се случва, при това в общината", "Не знам кой е допуснал това и кой въобще е решил да направи хореографията, къде е министърът на образованието?!", обаче са само част от коментирите във Фейсбук.

Духова музика пред кметството
Видинското кметство вече повече от месец всеки ден работи под звуците на градската духова музика, съобщи БТА. По един част от 11 до 12 часа на площад "Бдинци", под прозорците на кмета, градската духова музика изпълнява на живо маршове, народни хора, класика. Видинчани приемат различно инициативата. Едни се радват да чуят гордия марш "Бдинци лъвове титани", други - пък Дунавското хоро.
Музикантите от Видинския духов оркестър, които са на общинска издръжка, обаче не са сред очарованите, дори го смятат за наказание. Но от общинската администрация са категорични, че след като получават заплата, трябва да работят всеки ден, а не само, когато има празник.