Представители на Детския радиохор и техните родители излязоха тази сутрин на протест пред БНР. Хористките изпяха пред националното радио "Хубава си моя горо". Причината за негодуванието е внезапно прекратяване на договора на ръководителя им Венеция Караманова.

"Искам да пресека всякакви спекулации, че някои има желание да закрива хора, напротив. Смятам, че родителите са подведени и недобре информирани. Да, разбира се, децата могат да имат емоции към г-жа Караманова, но в един момент идва за смяна и тя трябва да се осъществи", коментира директорът на БНР Александър Велев. Според него е безобразие деца да бъдат включени в такъв спор, а Караманова отивала към пенсия.

Снимки: Иван Григоров

Караманова напуска поста си, а според Велев тя участвала в комисия, която избрала наследника ѝ. Разговаряхме с г-жа Караманова и ѝ предложихме конкретни условия - да работи по четири концерта и подготовката по тях, което е по-добре платено, както и да подготви 60-тия сезон на детския хор, разказа Велев пред Нова телевизия.

Не знам до каква степен г-н Велев е наясно колко хора сме, заяви водачът на протеста. Тя уточни, че в декларацията за летния лагер трябвало да пише, че на 10 души трябвало да има ръководител, а това не било записано. Велев коментира, че било скандално, че за лагера нямало база данни в радиото, а контактите на родителите били "по частни домове". А родителите го атакуваха, че е поискал да гостува сам в сутрешния блок на Нова телевизия, а не в компанията на родителите. Не ви ли се струва малко странно да водя преговорите с някакъв родителски колектив, завърши Велев с многозначителни думи.

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров