Председателят на общинския съвет в Хасково Таня Захариева внася за юлската сесия на местния парламент докладна, с която се предлага отпускането на финансова помощ на дъщерите на 45-годишния Гюнай Мюмюн, който уби жена си и съседа си в село Козлец, съобщи "Хасково Инфо".

На 30 май след възникнал битов скандал, провокиран от ревност, Мюмюн застреля със законно притежаваната си ловна пушка 44-годишната си жена Фахтия и 48-годишния си съсед Мехмед Мюслюм. Жената бе простреляна в дома си. Съседът чул изстрела и се втурнал да помага, но мъжът го посрещнал с насочена пушка и го убил на улицата. Извършителят използвал законно притежаваната си ловна пушка "ИЖ" двуцевка. Оттогава Гюнай е в ареста, а близки заявиха, че ще се грижат за двете му дъщери - на 20 и на 6 години.

В община Хасково обаче е постъпило заявление от по-голямата дъщеря на мъжа за отпускане на финансова помощ за лечението на тежко заболяване на 6-годишната й сестричка. 20-годишното момиче е настойник на малката си сестра. За да се грижи за детето, тя е напуснала работа и няма доходи. 

Момиченцето е с вродени деформации на двете ходила и е лекувано с етапни гипсови корекции. Все още не може да ходи добре. Постъпило е за планова операция през април 2018 г. Предстои лечение и нова операция на десния крак за удължаване на сухожилие и мускул.

Предлага се отпускането на финансова помощ в размер на 2000 лв. предвид извънредната ситуация в семейството и заболяването на детето. Предварителното изпълнение е наложително, за да се осигури живота и здравето на децата.