НПО - Клуб "Активна сигурност" , Classic FM радио и финалистката от "България търси талант"- Жаклин Тарачи, забавляваха деца лишени от родителски грижи.

Екип на НПО Клуб "Активна сигурност" посети малчуганите от Дневни центрове от семеен тип в Правец, Самоков и Долна баня. В рамките на два дни от благотворителната кампанията в импровизирани работилници и ателиета децата създадоха рисунки на тема "Животът на Васил Левски" и демонстрираха знанията си за делата на Апостола, рецитираха известни стихотворения, с които посрещнаха и силно впечатлиха присъстващите гостите.

Снимка: Дир.БГПодрастващите получиха възможността да се докоснат до важни моменти от живота и бита на предците ни чрез прожекция на документалния филм "Смутни времена" и да разгледат на живо автентични оръжия от епохата на Възраждането представени от Национално сдружение "Хайдути".

Специални гости, които подкрепиха активно инициативата бяха, топ водещия на Classic FM радио - Георги Митов, който организира импровизирано студио на тема "Бъди радиоводещ за един ден" и разказа интересни факти за предизвикателствата в професията на радиоводещия.

Снимка: Дир.БГ

Студентката от Националната музикална Академия "Панчо Владигеров" - Марина Маринова изпълни на цигулка "Болеро" от Морис Равел, а ученикът от 11 клас на Национално Музикално училище "Любомир Пипков Стефан Добрев с кларинета си показа умения в различни класически и фолклорни музикални произведения.

Специален подарък за малчуганите от двамата музиканти беше песента "Девойко мари, хубава". Децата от Вокална Академия "Highlight", в която развива таланта си Жаклин Тарачи, пяха известни песни на български поп изпълнители, на Queen и приканиха всички деца да се включат в музикалното предизвикателство, което се превърна в сцена за изява, и създаде невероятни емоции за всички присъстващи.

Във финалната част имаше богата развлекателна програма, включваща танци, песни, игри и настроение, завършила с вкусна почерпка и много подаръци, предоставени от ЗК "ЛЕВ ИНС".