Клип, на който се вижда как невръстно дете пие от бирена бутилка и прави странни движения на ромска сватба, предизвика бурни реакции. Два дни по-късно бащата на момчето беше задържан, съобщава Нова тв.

"Майка ми му даде празно шише. Вътре има само пяна", разказва бащата на детето Иван Николов.

"Шишето беше празно до мен. Сипах му лимонада. Взех детето да си играе, за да си правим майтап. Като чува музика и така играе", разказва бабата Мария.

Съседи споделят, че Иван си гледа добре децата. Ходят на училище и на детска градина. Децата винаги са облечени, никога не са оставяни гладни, споделят още съседи.

"Дали родителите са проявили безотговорност или небрежност, за това е образувано досъдебно производство, обект на разследване от други органи. Ние ще приложим целия инструментариум, който ни позволява закона. Трябва да подадем ръка на това семейство. Трябва да ги научим как да бъдат отговорни родители, загрижени, да образоват децата си. Те са обект на социално подпомагане. Нямаме сигнали за неглижиране на децата. Условията са прилични", заяви Галя Николова, началник отдел "Закрила на детето" - Правец.