Произшествието е станало на около 10.40 часа на 23 август, съобщиха от полицията в Ловеч, предаде Дарик радио.

Детето е починало на място, след като част от стара постройка паднала върху него. То се е било покачило върху трегер. Заедно с момиченцето са били неговите братче и сестриче, имало и други деца. Майката на загиналото дете е починала през януари тази година, за децата се грижела бабата - по линия на баща им.

Загиналото дете е от ромски произход, семейството живеело в крайно мизерни условия в ромския квартал "Изток" в Луковит.

По информация на БНР детото си играело до постройката, която баща му се опитвал да ремонтира.  Трагедията е станала, докато бащата е спасявал от падащите тухли друго играещо си дете.

Кметът на Луковит Петър Нинчев призова собствениците на постройки, които не могат да ги поддържат, да помогнат на общината да се справи с проблема.

Подобни инциденти с деца в изоставени постройки зачестиха напоследък. През юни  почина седемгодишно момче от Казанлък. Детето играело с по-големия си брат и съседко момче в изоставена къща до Дома за стари хора, близо до блока, където живеели децата. По време на играта се е срутил тухлен комин на втория етаж и ударил седемгодишния Митко. По-късно той почина в болница.