Десислава Радева публикува гневен пост в социалната мрежа "Фейсбук". Първата дама изразява недоволството си от обслужването на една от най-големите световни авиокомпании - германската Lufthansa.

Причината е, че Радева не успяла да присъства на събора "На Мегдана на Другата България" заради отменен полет за Валенсия. Президентшата се оплака и от непрофесионалното поведение на служителите на летището във Франкфурт. Ето какво написа тя на фейсбук страницата си:

"Lufthansa never again! Дълго и объркано е.

Събор "На Мегдана на Другата България", съжалявам, че не можах да съпреживея с вас емоцията. Но духом бях с вас!!!

Надявам се да се срещнем догодина във Верона! Ще се постарая да избера сигурна самолетна компания, за да бъда с вас всичките - 60 български фолклорни състава от 13 европейски държави!

Още по-тъжно беше, че отменяйки полета ни за Валенсия 2,5 часа преди него, никой от славеното летище Frankfurt Airport не каза едно човешко "Съжаляваме за неудобството". Да не говорим за тяхна служителка, която подигравателно попита "Можете ли да четете?"

Иначе положението е Дойчланд, Дойчланд, убер алес".

Радева завършва публикацията си с тематична песен - нашумялата около изборите в Герамния - "Deutschland" на "Рамщайн".

Радева не уточнява в кой ден е пътувала, но говорителят на авиокомпанията Борис Огурски заяви пред "24 часа", че един единствен полет между Франкфурт и Валенсия е бил отменен в последните дни. Той е трябвало да излети в събота вечерта, но е бил отменен за неделя сутринта, тъй като самолетът е пристигнал на летището във Франкфурт много късно, а то е затворено между 23 часа вечерта и 5 часа сутринта и нито една компания няма право да извършва полети в този диапазон заради шума.

Според говорителя всички пътници, които са позволили на компанията да им изпраща уведомления, са получили есемес или имейл за това, че полетът е бил отменен. Нерегистрираните в приложението на "Луфтаханза" пътници не получавали съобщения заради защитата на личните данни.

Тъй като Франкфуркското летище е твърде голямо, информация за отменени полети не се обявява по високоговорителите. Но ако пътниците попитат служителите на гише "Информация" или на гейта, те би трябвало да дадат обяснение за отменянето, както и да предложат на пътниците ваучер за нощувка в хотел във Франкфурт или смяна на полета, обясни още Борис Огурски.