Много приятели и малко политици изпратиха в последния му земен път бившия вицепремиер и министър на регионалното развитие в правителството на Иван Костов - Евгений Бакърджиев. Поклонението се състоя в храма "Свети Седмочисленици" в София.

Вижте снимки

Едно от знаковите лица на Съюза на демократичните сили почина във вторник в болница ИСУЛ след операция почина на 29 юни в болница "Царица Йоанна" (бивша ИСУЛ), където е опериран два пъти по спешност заради кръвоизлив в стомаха. Близките му споделиха, че през миналата есен е прекарал много тежко Covid-19.

Снимка: Bulphoto

За да се сбогуват с Евгений Бакърджиев дойдоха президентът (1997 г. - 2002 г.) Петър Стоянов, министърът на вътрешните работи във втория кабинет на Костов Емануил Йорданов, зам.министърът на МВР Явор Хайтов, лидерът на СДС Румен Христов, бившите депутати Йордан Нехризов, Стоян Райчевски, председателят на "Подкрепа" Димитър Манолов, бившият председател на Столичния общински съвет Антоан Николов, социологът Юлий Павлов и др.

"Той беше човек отдаден и на каузата, и на ценности, и на приятелство. И въпреки неговата категоричност, която проявяваше, беше уважаван и от хора не само в средите на СДС", каза пред журналисти Петър Стоянов.

Петър Стоянов

Снимка: Bulphoto

"Ще го запомним с това, че беше последователен и твърд демократ, с това, че е един от хората, работели за европейското развитие на България. Поне можа да види до голяма степен плодовете от работата си. Беше и голям левскар", каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. 

Снимка: Bulphoto

Евгений Бакърджиев беше заклет левскар и с него се простиха Тодор Батков, футболистът Станимир Ангелов-Пелето и Константин Баждеков. Както и бившият футболист на "Славия" Чавдар Цветков.

Константин Баждеков

Снимка: Bulphoto