Протестно шествие на блокира центъра на София тази вечер. Участници в антиправителствения протест, организиран тази вечер от движението "Системата ни убива", блокираха за кратко движението на кръстовището пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" малко след 18 часа.

Протестното шествие след това премина по бул. "Васил Левски" и блокира кръстовището на "Патриарх Евтимий" и "Раковски", а пред централата на НФСБ скандираха "Оставка!" и "Затвор!".

След това протестиращите се насочиха към Министерския съвет, където блокираха движението по бул. "Дондуков".

Сградата беше замеряна с пластмасови детски играчки.

Междувременно на Ректората за четвърта поредна вечер студенти протестират с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Недоволството им протича мирно. В проявата са се включили учащи от Софийски университет, Университетът по строителство, архитектура и геодезия, Техническия университет и Университетът по национално и световно стопанство.

"Искаме оставките на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор, тъй като видяхме че управлението на ГЕРБ е най-корумпираното в историята на България. А относно Гешев виждаме, че нарушава основни права, като презумпцията за невинност. Ще продължим да протестираме, докато не получим исканите от нас оставки и сме тук до края", каза пред БНР Любомир Стамболийски - студент трети курс по право в Софийския университет.

По обяд днес "Отровното трио" пък организира нов тип протест пред Министерския съвет. Точно в 12 часа под надслов "Ден 120: изтърканите обувки на над 2 милиона българи" пред сградата на правителството хора започнаха да оставят стари обувки, които символизират напусналите страната в последните години над 2 млн. души, предимно млади хора.