Съдия Руси Алексиев върна на прокуратурата обвинителния акт заради съществени процесуални нарушения, предаде БНР.

При трагичния инцидент на 19 август миналата година загина 46-годишната Цветелина Радунчева, а с тежки травми, съвсем доскоро и с патерици, в съда дойде Мария Ваклинова.

В рекорден за българското правораздаване срок през януари тази година прокуратурата внесе обвинителен акт срещу четирима служители по поддръжката и асансьорния контрол, а първият съдия - докладчик Даниела Стоичкова, насрочи делото за април.

Междувременно тя беше откомандирована от СГС и делото отиде при бившия заместник-районен прокурор на София, сега съдия от СГС, Руси Алексиев.

Днес той върна обвинителния акт поради липса на яснота каква е отговорността на всеки един от четиримата подсъдими и кои точно наредби и закони са нарушили, за да се стигне до трагичния изход.

Авторът на този обвинителен акт - прокурор Детелин Георгиев, обаче не беше в съдебната зала, за да чуе решението на съда. То ще му бъде предадено чрез колегата му Павел Панов, който в първия си коментар след решението на СГС обеща бързо да бъде коригиран обвинителният акт и този път квалификациите да бъдат прецизирани.