Огромно дърво падна върху автомобил на плажуващо семейство от Русе и го смаза. Инцидентът е станал в Кранево, съобщи Нова телевизия.

Оказва се, че никой не може да каже кой е отговорен за това и чия собственост е дървото, премазало колата. Семейството не знае към кого да се обърне, за да получи обезщетение.

По първоначална информация дървото е паднало заради тежестта на короната. Тепърва се очаква експертите да кажат дали това е така. Инцидентът обаче вгорчи почивката на Надежда Николова и Венелин Георгиев. Те разказаха, че веднага са подали сигнал и дървото е премахнато от автомобила им. Щетите са най-вече по предния капак и стъклото. Изчисляват, че това ще им струва около 500 лева.

От хотела, в който са отседнали, са заявили, че дървото е общинска собственост и нямат нищо общо с него. Трябвало да се обърнат към кмета на Кранево Румен Николов. Той от своя страна обясни, че територията би трябвало да е общинска, но след като е проведена регулация.

Това дърво, докато не бъде проведена регулацията, попада в двата имота, които те стопанисват. Нещата се раздухват прекалено много. Редно е потърпевшите да се обадят на застрахователя. В общината има юристи, които ще решат”, коментира Николов.