Дарена е плазма за Сава, синът на адвокат Пламен Велчев от Варна, който загуби жена си и другия си син от коронавирус за последните две седмици.

"Има дарена плазма и тя пътува към болницата. Много хора са се отзовали на призива за помощ, за което им благодаря", каза пред Dir. Bg Ралица Велчева, съпруга на болния и нуждаещ се от лечение Сава.


"Хора, дарявайте, за да се спасяват животи. Това е моят призив. Ако се окаже, че за съпругът ми вече е набавено достатъчно количество, всичкото останало ще го даря за другите в нужда. Дарявайте, хора, нека се спасяват животи. Нека желаещите да се свързват с Кръвния център във Варна, защото там най-добре знаят къде и от какво има нужда", сподели още Ралица.

Отзвукът от призива за помощ на адвокат Пламен Велчев от вчера е огромен.

В момента той се бори, за да спаси по-големия си син, който се бори с коронавирусна инфекция в лечебно заведение.

В рамките на две седмици адвокат Велчев загуби съпругата си Росица и по-малкия си син Герман.

Първа - на 19 ноември, издъхнала 61-годишната съпруга на Пламен, а 6 дни по-късно борбата за живот изгубил и 30-годишният му син Герман.

Сега се търси рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19 за Сава Пламенов Велчев. Кръвната група на Сава Велчев е А+.

Условието към преболедувалите е да са преминали поне 40 дни от положителен PCR тест.

Всеки, който има възможност да помогне, може да се свърже за повече информация с Пламен Велчев на телефон 0884015888 или със съпругата на Сава - Ралица Велчева, на телефон 0896834979.

Телефоните на Кръвен център Варна са 052 681 801; 052 681 805, 0879 533 521.