Мъж от село Долно Осеново бил извикан да прибере тялото на починалата си майка от сградата на болница в Благоевград. Той разказва обаче, че вместо нея, получил тялото на непознат мъж. От болницата отрекоха да е станала грешка, като обясниха случката като рутинна процедура по разпознаване на починал човек, предава Нова тв.

Преди дни Емил Каменов получава най-страшното обаждане. По телефона му съобщават, че неговата майка е починала в болницата. На другата сутрин Емил отива с траурна агенция да прибере тялото й.

"Идваме да я вземем, ходим да правим актове, каквото е нужно... И в последния момент, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва - те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, гледам - мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо - това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я издирват", споделя Емил Каменов.

Той разказва, че след лутане из етажите в болницата, тялото на майка му е намерено - покрито с чаршаф в Отделението по реанимация.

"Тя въобще не е сваляна в морга. Все пак ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала... как може починал човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е починала? Защо не са вземали мерки да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат нормално... За мен това не е нормално", пита той.

Емил заяви, че след грешката в моргата е опитал да потърси отговор от служителите в болницата, но не е успял.

"Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви служители, какво правим сега, идвам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж", възмущавма се Емил.

От болницата обясниха, че не става дума за грешка, а за съвсем рутинно разпознаване. От ръководството уточниха, че в моргата е имало две тела. Близките на жената първо повдигнали грешния чаршаф, но веднага след това видели и своята близка. От лечебното заведение са категорични, че грешка няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. "Как да не ми е обидно, все пак ми е майка", категоричен е той.