Светлозар Дончев е на 46 години от София, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Той е един от четиримата в страната, които са диагностицирани с тази нелечима болест.

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага. За лечението му е необходим скъпоструващия медикамент "Проставизин", който трябва да се приема на всеки шест месеца, а за всяка процедура са необходими 2000 лв.

Преди да заболее Светлозар е имам сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават, като той не може да плаща повече наема на квартирата си в която живее сам с двете си деца и риска да останат на улицата се увеличава.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и наема на квартирата, дрехи и храна на децата му.

Въпреки положителните резултати и подкрепата и солидарността на много хора, които дариха лични средства на Светлозар по време на дарителските кампании, той продължава да се бори с болестта и за да избегне ампутация на краката, да плаща наема на жилището си и за храната на децата, са му необходими още средства.

Месечните разходи за лекарствата, както и издръжката на двете деца на Светлозар са в размер на 2000 лв. Именно затова се обръщаме с призив за помощ, подкрепа и солидарност към Светльо и двете му деца. Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки, който и с каквото може да помогне на Светльо да оздравее и да се върне към нормалния си живот, робота и грижа за двете си деца.

Сметката по която може да дарите средства за лечението и покриване на минималните разходи за живот на Светльо и децата му е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Телефон за връзка със Светльо: 0877717471

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/05/27/da-pomognem-na-samoten-bashta-s-dve-deca-diagnosticiran-s-bolestta-na-biurger.491619